Nieuws

Tuinieren in potten - deel 2

Geïnspireerd door het 43ste  (!) boek van tuindeskundige, fotografe en schrijfster Modeste Herwig, gewijd aan het tuinieren in potten, geven we je hierbij nog meer praktische tips over dit onderwerp. Van verhoogde bakken gevuld met groenten- en kruidenplanten, een miniborder op kleur tot verticaal tuinieren met kuipplanten op een trappetje en hanging baskets aan de pergola of bij de voordeur.

 

Lees meer...
Tuinieren in potten

Ideaal voor als je een kleine tuin, een balkon of dakterras hebt: tuinieren in potten. Maar ook als je een riante tuin hebt bieden potten, bakken en hangmanden allerlei voordelen. Je kunt ze onder andere makkelijk verplaatsen, er mooie combinaties mee maken en een plant van precies de juiste grondsoort voorzien.

Lees meer...
Gezien in de folder: Petunia in de gloria

Juwelen van de zomer

Petunia’s worden ook wel juwelen van de zomer genoemd. Met hun prachtige kleuren en geuren maken ze van de zomer een feestje! Kom nu snel naar ons tuincentrum en zoek de allermooiste uit, want OP=OP!

Lees meer...
Gezien in de folder: Lavendelmarkt

Viva Lavandula

Met onze selectie lavendel ben je verzekerd van een absolute aanwinst voor je tuin, dus opvullen maar die lege plekken in de tuin of lege potten op je balkon & terras!

Lees meer...
Gezien in de folder: Zonaanbidders

Geef kleur aan je tuin of terras met prachtige zonaanbidders

Meer dan vijf uur zon in je tuin of op je terras? Dan heb je een ‘zonnige tuin of terras’. Er zijn veel vaste planten die van warmte houden en goed tegen droogte kunnen. Met deze planten wordt jouw tuin een bloemenfeest! Waar niet alleen jij, maar ook vlinders en bijen heel blij van worden.

Lees meer...
Onkruid te lijf

Bomen en struiken lopen uit. Vaste planten schieten de grond uit, net als onkruid. Maar wat is eigenlijk onkruid? Sommige mensen vinden die spontane tuingasten mooi, veel ervan zijn belangrijk voor vlinders en bijen en er zijn ook enorm woekerende tuinplanten die je als onkruid zou kunnen (gaan) beschouwen. Heb je er echt genoeg van? Ga dan het onkruid te lijf met deze tips en trucs!

Onkruid voorkomen

 1. Controlee...
Lees meer...
Moederdag 2018

Op zondag 13 mei worden moeders weer in de bloemetjes gezet. Letterlijk meestal, met een mooie bos bloemen. Ook parfum wordt veel cadeau gedaan. Geef haar eens een geurende tuin- of kamerplant. Dan sla je twee vliegen in één klap! Maar je kunt ook denken aan een mooi vloerkleed voor op het terras of een speciale aardbeienpot. In ons tuincentrum slaag je gegarandeerd als je op zoek bent naar iets waar ze echt van opfleurt. Hierbij onze cadeautips voor Moederdag.

Lees meer...
Gezien in de folder: Viva la veranda

Genieten van het buitenleven in optima forma? Style dan je veranda als buitenkamer met natuurlijke materialen zoals riet en rotan. Hierbij passen planten die ook licht en luchtig zijn, maar ook planten met sterke bladvormen, komen hierbij mooi uit.

Lees meer...
Gezien in de folder: De zwarte tuin

Zwart is trendy! Ook in de tuin. Kijk hoe sfeervol een zwarte muur of schutting is. Er zijn veel planten met zwarte bladeren en/of bloemen. Natuurlijk kies je niet voor alles zwart, want dan wordt het niet sfeervol. Grijs, wit en groen komen prachtig uit tegen zwart.

Lees meer...
Gezien in de folder: Een plant voor mama

Groen is HIP! Dus daarom speciaal voor mama, onze absolute moederdagtoppers in het groen. Van kamer- tot tuinplant, van cactus tot orchidee en van hortensia tot olijfboom. Voor elke mama een passende plant!

Lees meer...
Zenplanten: woonplanten van de maand mei

Duizenden jaren zentraditie zijn samen te vatten als de combinatie van balans, eenvoud en natuurlijke schoonheid. Met planten als Bonsai, Ficus Ginseng en Dracaena lucky bamboo creëer je een sfeer van vrede en verstilling in huis, zeker als je het interieur een beetje minimalistisch houdt. Zenplanten zijn de woonplanten van mei, omdat de 'adem van de aarde' in die maand alles wat groeit en bloeit tot wasdom brengt. Op die positieve chi (energie) kun je de rest van het jaar door!  

Lees meer...
Top 9 voorjaarsbloeiers

In het voorjaar zijn er heel veel bollen die bloeien, zoals narcissen, tulpen, blauwe druifjes en hyacinten. Helaas vergeten veel mensen deze op tijd (in het najaar) te planten. Maar nu de grond weer opwarmt kun je veel nieuwe planten een plekje in de tuin geven. Kom dus snel een keuze maken in ons tuincentrum in Nieuw-Vennep en geef je tuin een instant frisse lente-look.

 1. Akelei wordt zo’n 50 centimeter hoog, krijgt elegante bloemklokjes in a...
Lees meer...

Aanmelden voor digitale nieuwsbriefBlijf op de hoogte van onze acties!

Velden met * zijn verplicht.

Openingstijden

 • Maandag
  09:00 - 18:00
 • Dinsdag
  09:00 - 18:00
 • Woensdag
  09:00 - 18:00
 • Donderdag
  09:00 - 18:00
 • Vrijdag
  09:00 - 21:00
 • Zaterdag
  09:00 - 17:00
 • Zondag
  11:00 - 17:00

Contact

Bestel op Koopvoer.nl

De online dierenwinkel met alles voor uw hond, kat, knaagdier en meer! 

Schrijf een recensie

Geef nu uw mening en WIN een
Nationale Tuinbon t.w.v. € 25,-!
 

© Tuincentrum Suidgeest