Gezien in de folder: onweerstaanbaar paars

De kleur paars heeft een haast magische aantrekkingskracht. Maar er is meer aan de hand dan je op het eerste gezicht ziet. Ook de geur van paarsblauwe bloemen is niet te weerstaan: voor vlinders en bijen dan! Zoet zoemende hommels en dansende vlinders maken je tuin tot een zomerse oase.

Variatie

Wil je vlinders en bijen naar je tuin lokken? Plant dan nectarplanten! Vlinders zijn vooral actief op warme dagen, juist als jij lekker buiten in je tuin bent. Zo geniet je van een dubbele bonus: vrolijke vlinders én fleurige bloemen om je heen. Nectarplanten werken als een magneet op vlinders. Nectar is de zoete, stroperige vloeistof die door de klieren van de bloemen van nectarplanten naar buiten komt. Vlinders en bijen zijn er dol op. En terwijl een vlinder vrolijk van bloem tot bloem fladdert, zorgt deze en passant voor de bestuiving van de bloemen in je tuin.

Blauwe regen

Blauwe regen (Wisteria) is niet altijd blauw. Er is ook een witte en roze variant! Wit, roze of blauw, deze klimmer is een echt plaatje met lange bloemtrossen in mei die ook nog eens heerlijk geuren. Wisteria heeft geen hechtwortels, daarom hebben ze steun nodig om te klimmen.