Seramis

De Seramis kleikorrels bestaan uit kleine lichte poreuze korrels, met een zeer hoge wateropname-capaciteit. Door de fijne poriën in de kleikorrels wordt het vocht opgenomen als een spons: het vocht wordt opgeslagen in de korrel en weer aan de plant afgegeven, wanneer die dat nodig heeft. Zo krijgt uw plant altijd precies wat hij nodig heeft. Door de grote wateropname hoeft u uw planten tot drie keer minder vaak water te geven dan in reguliere potgrond. De Seramis vochtmeter wordt in de wortelkluit van de plant gestoken en vertelt u precies wanneer de plant water nodig heeft.

De Seramis kleikorrels worden vaak toegepast in kantoren omdat ze weinig onderhoud vergen maar uiteraard leent Seramis zich ook uitstekend voor thuis op de vensterbank of voor grote kamerplanten.

Het grootste voordeel is dat de watermeter aangeeft wanneer er water gegeven moet worden, u geeft dus nooit te veel of te weinig water. Een ander voordeel is dat er verschillende planten in één bak gezet kunnen worden omdat elke plant zelf zoveel water met voeding opneemt als hij zelf nodig acht.

 

Bijna elke plant kan op de Seramis kleikorrels.

Al het materiaal wat u nodig heeft is los verkrijgbaar zoals een watermeter, plastic binnen potten, Seramis kleikorrels en voedingsstof.
Lees bij aanschaf van de plant de verzorgingstips goed door.

Houdt u goed aan de handleiding.

Wilt u informatie of heeft u vragen dan kunt u altijd langs komen in de winkel en helpen wij u graag.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten