Natuurlijke bestrijding

DCM Naturapy is een uiterst toegankelijk concept met duurzame oplossingen voor vandaag en morgen.

Deze ''therapie voor en door de natuur'' gaat uit van het gezond starten en gezond houden van planten eerder dan het genezen ervan. De producten onder het DCM Naturapy label zullen in eerste instantie preventief de groeikracht van de plant verhogen en de planteigen weerstand versterken op een geheel natuurlijke wijze. Zo is de plant alsvast minder vatbaar voor mogelijke problemen.

Daarnaast bevat het DCM Naturapy assortiment een selectie natuurlijke vijanden uit de professionele tuinbouw om biologische evenwichten in de tuin na te streven en de meest voorkomende plaaginsecten op een biologische manier aan te pakken. Enkele voorbeelden hiervan zijn engerlingen, bladluizen, spintmijten, coloradokevers, taxuskevers en fruitmotten.

 

Waar nodig biedt DCM Naturapy ook curatieve middelen om plantenziekten, zoals witziekte en bladvlekkenziekte doeltreffend te bestrijden, maar steeds met aandacht voor een verantwoord groenbeheer.

Ecokuur bladinsecten is een zeer specifieke en sterk geconcentreerde samenstelling van gericht werkende planten- en kruidenextracten. De wortels en bladeren nemen dit product op. De planten bouwen een eigen afweersysteem op. De verschillende insecten vinden de plant niet meer aantrekkelijk en zullen verdwijnen.

Ecokuur bladziekten bevat ook planten- en kruidenextracten. De behandelde planten worden weerbaar tegen schimmels en bladziekten door regelmatige toepassing van dit product.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming