Bloeiende kamerplanten

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast watergeven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, hortensia's en primula's staan het liefst op een schotel water om te drinken en daarna weer teug in de sierpot. Laat de planten altijd goed uitlekken  voordat ze weer terug gezet worden in de sierpot, anders staan ze constant in het water, wat ze niet fijn vinden. 

Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een lichte regenbui lekker buiten.

Heeft een plant moeite met nieuwe bloemen aan te maken, dan staat de plant vaak te donker. Sommige planten zoals bijvoorbeeld een Medinilla hebben ook altijd de tijd nodig om weer opnieuw in bloei te komen. 

Na de bloei het watergeven terugbrengen op 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten