Inspirerende tuinbeurzen

Inspirerende tuinbeurzen

Het is elke dag al duidelijk langer licht, maar voorlopig is het nog geen lente. Kun je niet wachten tot je weer volop kunt gaan tuinieren of moestuinieren? Begin het nieuwe tuinseizoen goed met een bezoek aan de inspirerende tuinbeurzen Tuin & Sfeer of TuinIdee.

Tuin & Sfeer

Neem je Valentijn mee en ga op donderdag 14 februari naar de beurs Tuin & Sfeer in het Martiniplaza in Groningen. Je kunt daar tot en met zondag 17 februari leuke ideeën opdoen, maar je ook laten informeren over trends en praktische mogelijkheden om nog meer uit je tuin te halen. Of het nu gaat om duurzaamheid met gerecycled tuinmeubilair en een eco-zwembad of om moestuinieren. Er zijn culinaire proeverijen, lezingen en presentaties, sfeervolle tuin- en interieuraccessoires en je kunt tuinspecialisten om advies of een compleet tuinontwerp vragen (dus vergeet niet foto’s of een plattegrond van je tuin mee te nemen). 

Openingstijden: donderdag 14 februari 13.00 - 18.00 uur, vrijdag 15 februari 13.00 – 21.30 uur, zaterdag 16 en zondag 17 februari 10.00 – 17.00 uur. Entree: € 9 aan de kassa, € 8 in de online voorverkoop, kinderen t/m 16 jaar gratis. www.tuin-sfeerbeurs.nl

TuinIdee

In de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch kun je van donderdag 21 tot en met zondag 24 februari terecht voor de grote beurs TuinIdee. Bekende tuin- en plantenspecialisten als Jurgen Smit, Romeo Sommers en Rob Verlinden geven presentaties. Je kunt ook Lodewijk Hoekstra tegen het lijf lopen, want hij maakt er opnamen voor het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing. Je kunt meedoen aan een workshop, bijvoorbeeld het knopen van een macramé-plantenhanger, thee uit eigen tuin of van eigen balkon maken of zelf een tuinontwerp maken. Er zijn zes inspirerende voorbeeldtuinen. Tuinmeesters en tuincoaches staan klaar om vragen te beantwoorden en deskundig advies te geven. Er is een plantendokter, je kunt je tuingrond laten testen, en ook aan de kleintjes is gedacht. Dan kun je ook nog eens leerlingen van groenopleidingen zien strijden bij de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Kortom, voor elk wat wils.

Openingstijden: van donderdag 21 tot en met zondag 24 februari, van 10.00 – 18.00 uur. Entree: € 16,50 aan de kassa, € 12 in de online voorverkoop, kinderen t/m 12 jaar gratis.  www.tuinidee.nl