Fuchsia's

Fuchsia's

Fuchsia’s komen oorspronkelijk uit de koele en vochtige bergwouden rond de evenaar. De soorten die wij kennen, zijn speciaal gekweekte variëteiten. Fuchsia’s zijn vooral geliefd om hun prachtige, klokvormige bloemen. Het zijn dankbare planten die, bij een juiste verzorging, lang en overvloedig bloeien. Met deze tips houdt u ze zomer en winter gezond.

Variëteiten
Door selectieve kweekmethoden hebben fuchsiakwekers een groot aantal verschillende variëteiten ontwikkeld. Behalve tussen enkel- en dubbelbloemige fuchsia’s, kunnen we ondermeer een onderscheid maken tussen hangfuchsia’s, stamfuchsia’s en struikvormen.

Planten
Wilt u fuchsia’s in potten houden, gebruik dan een goede potgrond. Fuchsia’s houden van een luchtige, lichtelijk zure aarde. Neem voor het verpotten een pot die maar een maatje groter is. Plant fuchsia’s nooit in de volle zon en zorg dat de aarde vochtig blijft.
Speciale fuchsiagrond zorgt voor een goede ontwikkeling en bloei van de plant. 

Stekken
Het stekken van fuchsia’s is eenvoudig en kan het hele jaar door. Als u fuchsia’s stekt tussen mei en september heeft u volgend jaar al bloeiende planten. Snij met een scherp mesje jonge scheutjes net onder de ‘knoop’ af en verwijder de twee onderste paren blaadjes en de eventuele bloemknop.
Zet de stekjes in een bakje met speciale stekaarde, besproei lichtjes en bedek het bakje met een laagje transparant plastic. Zet het bakje op een lichte, warme plaats, maar niet in de zon.
U kunt het groeiproces versnellen door de onderkant van de stekjes door wat stekpoeder te halen (te koop bij uw tuincentrum). Als er nieuwe blaadjes verschijnen, is het stekje begonnen met wortelen.

Overwinteren
In oktober haalt u uw fuchsia’s binnen en snijd ze met circa eenderde terug.
Laat ze overwinteren op een koele, lichte plek. De temperatuur mag niet onder de 5°C. komen en bij voorkeur niet boven de 10°C. Houd uw overwinterende fuchsia’s licht vochtig. Geef aanzienlijk minder water dan in de zomer, maar voorkom dat de kluit uitdroogt.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over fuchsia’s wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.

Aanmelden voor digitale nieuwsbrief


Ontvang ongeveer 1x per 2 weken onze nieuwsbrief met acties, nieuws & activiteiten! We slaan jouw gegevens op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.

Openingstijden

 • maandag
  09:00 - 18:00
 • dinsdag
  09:00 - 18:00
 • woensdag
  09:00 - 18:00
 • donderdag
  09:00 - 18:00
 • vrijdag
  09:00 - 18:00
 • zaterdag
  09:00 - 17:00
 • zondag
  11:00 - 17:00

Aangepaste openingstijden

 • 1ste pinksterdag gesloten
  28 mei 2023
  Gesloten
 • 2de pinksterdag
  29 mei 2023
  09:00 - 17:00

Contact

Jumper

De dierenwinkel met alles voor uw hond, kat, knaagdier en meer! 

Schrijf een recensie

Geef nu uw mening en WIN een
Nationale Tuinbon t.w.v. € 25,-!
 

© Tuincentrum Suidgeest | Privacy policy