Perkplanten

Perkplanten

Met de aanschaf van de perkplanten (éénjarige zomerbloeier’s), eind april of begin mei, begint voor veel tuinbezitters het zomerseizoen. Geraniums en afrikaantjes, salvia’s en petunia’s... we genieten de hele zomer lang van hun felle bloemkleuren. Met deze tips laat u ze zelfs nog rijker bloeien.

Waar zetten we ze?
Perkplanten vormen kleurige accenten in een tuin. Maar overdrijf niet, want ze kunnen de aandacht afleiden van de meer subtiele bloemkleuren van uw vaste planten. Maak een paar welgekozen groepjes die mooi combineren met aangrenzende planten. Bijna alle perkplanten houden van zon. Perkplanten die graag in het zonnetje staan, zijn o.a. petunia, geranium, lobelia, leeuwenbekje, verbena en salvia. Vlijtig liesje, afrikaantje, fuchsia en begonia zijn tevreden met wat meer schaduw.

Planten
Rond half mei is het risico op nachtvorst wel voorbij. Heeft u voor die tijd uw perkplanten buiten gezet, dek ze dan af als er een koude nacht wordt voorspeld. Een paar tips voor het planten in potten of balkonbakken: Er moeten altijd gaten in de bodem zitten, waardoor het overtollige water kan weglopen. Dek deze gaten af met wat potscherven of grof grind, zodat ze niet verstopt kunnen raken. Vul de potten met een goede potgrond tot twee centimeter onder de rand, want als u ze te vol maakt, spoelt de aarde bij het gieten weg.
Voor een rijke bloei- geef elke dag ruim water. De grond in potten en bakken droogt snel uit en wat u teveel geeft, loopt vanzelf weg. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen, dit stimuleert de plant om nieuwe bloemknoppen te vormen. Potgrond bevat voldoende voeding voor 4 à 5 weken. Daarna zult u ze moeten bijvoeden.
Als u regelmatig wat vloeibare mest door het gietwater mengt, zullen uw planten tot in het najaar uitbundig blijven bloeien.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over perkplanten wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.

Aanmelden voor digitale nieuwsbrief


Ontvang ongeveer 1x per 2 weken onze nieuwsbrief met acties, nieuws & activiteiten! We slaan jouw gegevens op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.

Openingstijden

 • maandag
  09:00 - 18:00
 • dinsdag
  09:00 - 18:00
 • woensdag
  09:00 - 18:00
 • donderdag
  09:00 - 18:00
 • vrijdag
  09:00 - 18:00
 • zaterdag
  09:00 - 17:00
 • zondag
  11:00 - 17:00

Aangepaste openingstijden

 • 1ste pinksterdag gesloten
  28 mei 2023
  Gesloten
 • 2de pinksterdag
  29 mei 2023
  09:00 - 17:00

Contact

Jumper

De dierenwinkel met alles voor uw hond, kat, knaagdier en meer! 

Schrijf een recensie

Geef nu uw mening en WIN een
Nationale Tuinbon t.w.v. € 25,-!
 

© Tuincentrum Suidgeest | Privacy policy