Tuinkassen

Tuinkassen

Wilt u eigen groente en fruit kweken? Dan is een kas de ideale oplossing. Niet alleen voor het kweken van groente en fruit, maar ook voor het overwinteren van vorstgevoelige planten en het beschermen van planten tegen harde wind en hagel. Wie een tuinkas wil aanschaffen heeft daarbij de keuze uit een broei- of kweekbak of een kas op stahoogte. Deze keuze is met name afhankelijk van het gebruik, van de ruimte en het budget dat u beschikbaar heeft. De goedkoopste optie is de broei- of kweekbak. Deze is geschikt voor eenjarige planten, het (voor)zaaien van kruiden en groente en voor het overwinteren van de kleinere planten en zijn meestal niet verwarmd. Een kas op stahoogte daarentegen biedt meer mogelijkheden als u ook hogere groenten wilt kweken.

Zonnewarmte
Doordat een kas ingestraalde zonnewarmte vasthoudt, is het een warm plekje in uw tuin. Niet altijd is zonnewarmte alleen voldoende om de groente perfect te kweken. Als u op zeker wilt spelen is een kas met een verwarmingsinstallatie vereist waarbij u zelf de temperatuur in de kas kunt regelen. Om kuipplanten te overwinteren is een temperatuur van 5 tot 10 graden voldoende, maar de meeste planten hebben het graag nog wat warmer.

Muurkas
U kunt een kas vrij in de tuin plaatsen, maar het is ook mogelijk om de kas met een zijde tegen een muur aan te plaatsen. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Een voordeel is dat de warmte van het huis wordt benut; Nadeel is de kas de helft minder lichtinval heeft. Een muurkas kunt u het beste tegen een muur op het oosten of op het westen plaatsen. Een muur op het zuiden wordt namelijk al snel te warm. Bij een vrijstaande kas heeft een plek waar de middag- of avondzon komt de voorkeur, zodat de kas nog opgewarmd wordt voor de nacht.

Aluminium
Er zijn verschillende kassen leveranciers in Nederland en België met een groot assortiment aan kassen. De meeste kassen bestaan uit een aluminium frame met glas of kunststofplaten. Aluminium is sterk en heeft nauwelijks onderhoud nodig.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over kassen en kweken wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.
 

Aanmelden voor digitale nieuwsbrief


Ontvang ongeveer 1x per 2 weken onze nieuwsbrief met acties, nieuws & activiteiten! We slaan jouw gegevens op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.

Openingstijden

 • maandag
  09:00 - 18:00
 • dinsdag
  09:00 - 18:00
 • woensdag
  09:00 - 18:00
 • donderdag
  09:00 - 18:00
 • vrijdag
  09:00 - 18:00
 • zaterdag
  09:00 - 17:00
 • zondag
  11:00 - 17:00

Aangepaste openingstijden

 • 1ste pinksterdag gesloten
  28 mei 2023
  Gesloten
 • 2de pinksterdag
  29 mei 2023
  09:00 - 17:00

Contact

Jumper

De dierenwinkel met alles voor uw hond, kat, knaagdier en meer! 

Schrijf een recensie

Geef nu uw mening en WIN een
Nationale Tuinbon t.w.v. € 25,-!
 

© Tuincentrum Suidgeest | Privacy policy